Zelf bloemen maken van crepe-papier!

Op dit moment is het eerste paasdag en ik heb een geweldige invulling van deze lenteachtige paasdag. Ik ben namelijk bezig met het maken van bloemen van crepe-papier! Bij de action kocht ik crepe papier, voor drie meter betaal je daar slechts 33 cent. Koopje! Daar kan ik natuurlijk wel iets leuks mee doen. De bloemen die je hieronder ziet maakte ik.

bloemen-van-crepe-papier




Zelf bloemen maken van crepe-papier

Natuurlijk kan ik nu een uitgebreide uitleg gaan typen inclusief foto’s en alles wat daar bij komt kijken, maar het kan veel simpeler. Ik heb deze bloemen van crepe papier namelijk gemaakt met behulp van een YouTube video!

Ik heb alleen geen lijmpistool gebruikt, aangezien ik deze niet in huis heb. In plaats hiervan heb ik een lijmroller gebruikt. Als je dat niet kent: het is een soort correctieroller, maar dan met lijm erin. Ik vind het ideaal werken in elk geval. Wel even oppassen dat het crepe papier niet scheurt, maar dat moet lukken. Bij mij is het in elk geval goed gegaan!

Ook maakte ik er geen steeltjes aan, aangezien ik ze op mijn prikbord wilde plakken. Als je een bosje wilt maken kun je dit natuurlijk wel doen!

Manieren om bloemen van crepe-papier cadeau te doen

  • In een bosje met bloemen, zoals je in deze video zag! Dit is echt een stuk goedkoper dan een bosje echte bloemen, van een pakje kun je denk ik een boel bosjes bloemen maken! En het is natuurlijk extra leuk om te geven en te krijgen, want: zelfgemaakt! Met liefde natuurlijk, haha.
  • Koop een mini canvas en beplak deze met bloemen. Geeft een onwijs leuk effect, echt een aanrader!
  • Verder zijn deze bloemen van crepe papier ook wel heel erg leuk om cadeautjes mee in te pakken.

Ik denk dat heel veel mensen met zo’n cadeau erg blij zouden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin, je oma, moeder, de juffrouw, noem maar op! Bloemen zijn altijd goed – zelfgemaakte bloemen zijn nog beter!

Heb jij nog meer ideeën voor deze leuke zelfgemaakte bloemen van crêpe-papier?

One thought on “Zelf bloemen maken van crepe-papier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *