Zelf feestvlaggetjes/slingers maken!

Vandaag laat ik je geen cadeautje om zelf te maken zien, maar versiering voor een feestje! Ik maakte namelijk een slinger met allemaal leuke kleurtjes. En gelukkig is zelf slingers maken helemaal niet moeilijk, dus perfect om samen met kinderen te doen! Of om gewoon een heleboel van te maken, want je bent in no time klaar met het zelf maken van deze feestvlaggetjes. Oke… ik ga uitleggen hoe ik de slingers maakte!

zelf-feestvlaggetjes-maken

Slingers maken benodigdheden:

  • Touw. De kleur en het soort kun je helemaal zelf kiezen!
  • Plakband. Je kan kiezen voor een doorzichtige zoals ik die gebruikt heb, maar gekleurd tape zoals maskingtape zou hierbij ook erg leuk zijn!
  • Een schaar
  • Papier in een kleur naar keuze. Zelf ben ik onlangs bij de bouwmarkt geweest omdat ik graag een kastje een andere kleur wilde geven en daar heb ik een aantal van deze verf staaltjes meegenomen. Deze zijn perfect voor het maken van zo’n slinger!
  • Eventuele benodigdheden voor het versieren van de vlaggetjes. Dit heb ik zelf achterwege gelaten!

Dat is alles!

feestvlaggetjes-maken

Het maken van de feestvlaggetjes

Het maken van de feestvlaggetjes is eigenlijk heel erg simpel, je knipt ze gewoon in de gewenste vorm. Hierboven zie je de vorm die ik gekozen heb. Maar je kan natuurlijk helemaal zelf kiezen hoe jij die van jou wil hebben, je kan ook de klassieke driehoekjes knippen, maar je kan je ook uitleven en iets creatievers bedenken.

Wanneer je al je vlaggetjes in dezelfde vorm hebt geknipt is het tijd om deze aan het touw vast te maken. Knip je touw alvast op de gewenste lengte af, zo weet je precies wanneer je moet stoppen, zo wordt je slinger niet te lang! Vervolgens kun je jouw vlaggetjes aan het touw vastplakken!

En dan ben je klaar… simpel toch? Nu alleen nog maar ophangen en je hebt je zelfgemaakte slingers!

zelf-slingers-maken

Zo is die van mij geworden! Het staat heel vrolijk en feestelijk, maar eigenlijk laat ik ze gewoon zo hangen, ook als er niets te vieren valt! Je kunt de slingers natuurlijk net zoals al je andere slingers gewoon opbergen en hergebruiken.

Slingers kopen is makkelijk, maar ze zelf maken is natuurlijk veel leuker… Veel plezier met je zelfgemaakte slingers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *