Zelf kaarten maken met maskingtape

Jullie kennen het vast wel, masking tape! Wellicht onder de naam washi tape, maar eigenlijk is dat hetzelfde. Eerst werd het een hit op het internet onder de creatievelingen. Nu is de hype overgevlogen naar het grote publiek en kunnen we maskingtape kopen bij winkels als bijvoorbeeld Hema, V&D, Wibra en Action.

Maar wat maak je met deze leuke tapes? Er zijn natuurlijk onwijs veel mogelijkheden. Deze keer maakte ik kaarten met maskingtape van Action en Wibra.

kaarten maken met maskingtape

maskingtapekaarten4

Deze kaart maakte ik door gewoon een stukje maskingtape te nemen, deze op te plakken (wel recht plakken en recht knippen!). En vervolgens maakte ik met een gele tape de vlammetjs van de kaarsjes. Ik heb geen effen geel tape, vandaar dat ik een tape met een printje heb gebruikt. Op zich heeft het wel iets, vind ik.

maskingtapekaarten3

Deze kaart maakte ik door een draadje te pakken, hier stukjes masking tapes omheen te vouwen. Vervolgens knipte ik ze in de maat van een slinger en maakte ik de rest van de slinger af. Op deze kaart is het leuk om er nog iets van ‘Gefeliciteerd’ of een persoonlijke boodschap te schrijven.

  maskingtapekaarten1

En last but not least, deze leuke taart! Deze is, net zoals de kaarsen, super makkelijk om te maken. En het resultaat mag er zijn!

Wat ik gebruikt heb:

  • Maskingtape met bloemenprints (Wibra)
  • Maskingtape met polkadots, streepjes en blaadjes (Action)
  • Effen maskingtape (V&D)
  • Een draadje
  • En tot slot kartonnen kaartjes van de Action. Deze zijn heel voordelig en super mooi!

Heb jij weleens kaarten gemaakt met maskingtape?

One thought on “Zelf kaarten maken met maskingtape

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *